DAPSY ugut Kerajaan Pusat dalam isu Nik Ali.

Posted: 24 July 2010 in DAP

Kelmarin, gambar yang menunjukkan bahawa Lim Guan Eng BERBOHONG apabila menuduh Nik Ali (SDO) P.Pinang tak menyediakan tempat duduk untuknya sewaktu Majlis Pelancaran Projek Keretapi Bukit Bendera telah didedahkan kepada umum di beberapa blog dan juga media massa.

Ketua Menteri P.Pinang ini terus menikus dan menyembunyikan diri apabila pembongkaran dibuat terhadap perangai jahatnya terhadap penjawat awam. Dia yang sebelum ini begitu berani ala-ala gangster menyerang Nik Ali, kini ibarat kehilangan suara apabila perangai samsengnya diketahui umum.

Apa yang mampu dilakukan oleh Ketua Menteri pengecut ini hanyalah dengan menghantar pencacai upahan untuk bercakap bagi pihaknya.

Semalam, Setiausaha Pemuda Sosialis DAP (DAPSY) Ng Wei Aik, didalam kenyataan medianya telah memutarbelitkan kenyataan dengan menuduh Nik Ali pula berbohong mengenai kenyataan Lim Guan Eng yang mendakwa tiada tempat duduk disediakan pada majlis pelancaran tersebut.

Ng Wei Aik juga menggelar Nik Ali sebagai seorang Little Napoleon yang KURANG AJAR kerana berperang dengan Lim Guan Eng. Cina kiasu ini juga mempertikaikan mengapa tindakan Nik Ali disokong sepenuhnya oleh pihak KSN, Menteri-menteri UMNO dan juga Perdana Menteri sendiri.

Dia juga mengugut pihak kerajaan pusat supaya mengambil tindakan tegas kepada Nik Ali jika tidak mahu kakitangan-kakitangan awam yang lain MEMBERONTAK terhadap kerajaan Barisan Nasional.

Nampak tak betapa biadapnya DAP dan seluruh kroni-kroninya. Mereka sanggup melakukan apa saja demi memastikan matlamat mereka tercapai termasuklah berbohong, memfitnah dan juga mengugut kerajaan pusat.

Inilah corak pemerintahan DIKTATOR berorientasikan KOMUNIS yang cuba diterapkan oleh Lim Guan Eng dan DAP di negeri P.Pinang.

Dan inilah juga kepimpinan yang amat disanjung-sanjung oleh seluruh pengikut PAS serta PKR di seluruh negara kononnya kepimpinan gaya Khalifah Umar r.a.

Sudahlah mereka BERBOHONG, dan apabila tembelang mereka terbongkar, sanggup pula mereka memutarbelitkan fakta dan juga bertindak mengugut pihak kerajaan pusat pula.

Advertisements
Comments
 1. shonzu says:

  Yang Exco2 Melayu dalam KERAjaan P.Pinang tu buat apa??? Buat pekak je ke bila pegawai Melayu dihina sedemikian rupa???Memang ketara keDAYUSan Exco2 dan ADUN Melayu Pengencing Rakyat. Hanya kerana nak membela Cina kiasu tepaksa membiarkan Melayu dihina dan dicerca habis2an. Inilah petunjuk yang jelas bahawa Exco dan ADUN Melayu Pengencing Rakyat P.Pinang adalah LEMBU YANG DICUCUK HIDUNG. Bodoh bahalul…..

 2. Jeffry says:

  SLM BRO..TAHAP KURANG AJAR DAPIG DH SEMAKIN MEMUNCAK DAHHHH..SKRG DH BERANI MENGHASUT RAKYAT MEMBERONTAK MENENTANG KERAJAAN SECARA TERANG2AN PLAK. BYGKN KLU BTUL2 JADI HURU HARA DEK KERANA MULUT BACIN DIA..PERGHHH JAHANAM2!!

 3. Anonymous says:

  Kita sebenarnya tidak membenci bangsa mereka, cuma x suka ada antara mereka yang bongkak dan lupa asal usul.cuba tengok bangsa diorang di Indonesia, dan negara lain..mana dapat keistimewaan mcm kat sini..sendiri mau ingatlah.Jalut

 4. Wawa says:

  Pemimpn2 DAP mana ada otak… hati penuh berprasangka buruk.. otak kosong.. "bermain politik" boleh la..samala dgn konco2 nya dari golongan syaitan bisu dan pengkhianat negara

 5. Anonymous says:

  org hamPAS yg bg dorongan puak2 babi nie politik kat melayu..ptut bwak helmet hempuk jer kpala pcacai hamPAS..bg beringat..,sebarkan fhaman komunis..bgsat punyer puak..

 6. StormRider says:

  Aku sanggup jadi rasis untuk berperang dengan rasis.tapi,kalau penyokong2 rasis ini pun sebangsa dengan aku..memang tak boleh menang.bersatu la Melayu..sampai bila nak kena pijak2 & senyum2 paksa! jangan takut digelar rasis bila pertahankan HAK sendiri..itu bodoh namanya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s