Archive for the ‘PKR’ Category

>

Apa kejadahnya puak-puak PKR yang dikepalai oleh SAM KETOT ni buat sembahyang 2 imam? Katanya dorang buat sembahyang hajat, tapi kenapa pulak ada 2 imam?

Mungkin ni adalah Mahzab baru yang dianuti oleh penganut Anwar Al Juburi. Akibat terlampau taksub sangat pada Anwar, semua dah jadi hilang akal.

Ni satu lagi contoh bila agama dipolitikkan untuk kepentingan masing-masing. Korang agak, apa niat sembahyang hajat yang dibuat oleh puak-puak SAM KETOT ni?

Agaknya, niat dia adalah.., “sahaja aku solat hajat 2 rakaat kerana video china doll Anwar Ibrahim”

Gua tengok, kaum lain tak adapun bawak agama dorang ke tempat dorang bersembahyang.. Masa Soi Lek punya kes dulu, tak ada pun penyokong dia buat permintaan kat depan tokong dorang..

Tapi sekarang ni korang tengoklah sendiri perangai puak-puak PKR ni yang memang bangang melantun-lantun..

Apa yang sedang berlaku ni menunjukkan kebodohan puak-puak PKR menegakkan kemungkaran hanya kerana terlalu taksub kepada manusia. Dan tanpa dorang sedari.., sebenarnya ia telah memesongkan aqidah diri dorang sendiri…

Advertisements

>

Apalah punya soalan yang Joe Bedul ni cuba nak tanya? Dia ni faham tak statement Polis berkenaan penyiasatan video porno Anwar, ataupun dia sengaja buat tak faham?

Apa bezanya Hotel ataupun kondo tempat Anwar main dengan pelacur cina tu? Yang penting orang nak tau ialah, betulkah Anwar yang jadi pelakon utama dalam video tu..

Lagi satu, Joe Bedul ni pertikaikan kenyataan Eskay bahawa Anwar main dengan pelacur, berbanding statement Polis yang kata pompuan China tu adalah pelajar kolej swasta.

Elehhhh… itu pun Joe Bedul susah nak faham ke? Memang partner Anwar tu adalah pelajar Kolej, tapi pekerjaan sambilan dia adalah jadi pelacur. Apalah bangang sangat Ahli Parlimen Sungai Petani ni sampaikan itu pun dia tak boleh nak fikir?

Semua ni bukannya apa, nak spin lah tu supaya bos dorang terlepas melalui technical issue..

Pegi mampus lah Joe Bedul dengan lu punya putar belit..  Lu kena ingat, rakyat Malaysia sekarang ni bukannya bangang macam lu dan ahli-ahli PKR..

>

Gua heran betullah dengan Jawatankuasa Fatwa Penang ni… Dorang baru-baru ni ada buat mesyuarat tergempar lah konon pasal nak bincang video seks Anwar.. Tapi keputusan yang dorang buat ialah, orang Islam tak boleh tengok video tu pasal berdosa..

Gua mati-mati ingat dorang nak kata Anwar salah sebab berlakon dalam video tu.. Paling bangsat pun, gua jangka dorang nak suruh Anwar buat sumpah laknat..

Tapi semua tu dalam mimpi je bai.. Gua terlupa lah pulak yang Exco agama kat negeri ni adalah Malik Kassim@ Malik Itik. Anwar tu kan bos dia.., mestilah dia backup punya..

Yang paling keji sekali…, lebai-lebai dalam jawatankuasa tu sanggup pulak jadi kuda kayu kepada Malik Itik dan PKR. Dorang kata tak boleh tuduh Anwar tanpa 4 orang saksi yang adil.

Gua taknaklah nak pertikaikan apa yang dorang kata, tapi zaman sekarang ni mana nak cari saksi untuk kes-kes macam ni beb. Kalau main pelacur dalam kondominium persendirian, mana nak cari 4 orang saksi… Apalah bengap sangat niiii….?

Kalau ikut cakap pak-pak lebai dalam jawatankuasa ni, alamatnya habislah kena qazaf semua mangsa rogol dalam negara pasal tak boleh bawak 4 orang saksi. Perogol pulak bebas pasal tak ada saksi..

Ni lah jadinya bila agama dipolitikkan… Yang dedahkan kebenaran dikatakan sebagai jahat, tapi yang main jalang, disanjung dan dipuja sebagai manusia anugerah Tuhan…  Macam haram!!

>Rodziah sangap nak internet free..

Posted: 21 April 2011 in PKR

>

Bila kerajaan Najib bagi email percuma kepada rakyat Malaysia, ramailah pulak orang komplen itu dan ini. Tak terkecuali si Rodziah Ismail, Adun Batu 3..

Exco Selangor ni kata tak guna bagi email percuma. Dia nak Najib bagi internet free kepada rakyat. Kalut sungguh la dia ni… Dia ingat senang ke nak bagi email free? Najib terpaksa habiskan RM 50juta tau…

So, kalau nak bagi internet free, cuba fikir berapa banyak pulak Najib terpaksa keluarkan duit?

Satu nasihat gua untuk Rodziah…, kalau lu nak internet free, lu boleh pindah duduk kat Penang. Guan Eng dah sediakan akses internet free untuk semua rakyat negeri ni.

Sekarang ni, gua tengah pakai internet yang Guan Eng bagi laaa… Sebab tu gua sayang sangat kat Guan Eng.

Apa barang Najib tu kalau setakat bagi email, Guan Eng lagi best sebab dia bagi internet free…..tapi dalam mimpi je laaa…. Hahahahahahaha….

>

Chegu Bard mengaku dia pernah dipelawa dengan video lucah KJ dan juga video seorang isteri pemimpin negara. Korang boleh percaya ke dengan pencacai no 1 Anwar ni?

Tapi peliknya, dia kata dia tak amalkan politik selak kain dan menolak permainan politik mengaibkan peribadi pemimpin lain.

Hahahahaha… macam Haram kenyataan manusia balaci Anwar ni. Yang selama ni dia dok tuduh Najib dengan Altantuya tanpa bukti tu kira bagus sangat laa..?

Chegu Bard ni dok jaja merata ceruk pasal Najib dengan Altantuya tu bukan permainan politik aibkan pemimpin ke? Dan dia dok maki hamun Rosmah tu politik mulia PKR ke?

Ni lah yang gua kata cakap tak serupa bikin. Sendiri perangai bangsat, tapi tuduh orang lagi jahat. Tak boleh blah langsung la lu ni Badrul oiii… Macam gampang je lu punya statement beb.

Nasib baik lu tak ada depan di depan gua.., kalau tak, maunya lu dah kena ludah kat muka tu baii…

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) dengan ini bagi pihak anak muda Malaysia merakamkan rasa kesal dengan politik ‘kotor’ dan tidak mendidik ini.

SAMM mendesak agar pemain – pemain utama politik Malaysia agar kembali kepada landasan politik baru dan mendidik rakyat. Perdebatan harus dilandaskan dari segi polisi, dasar dan idea. Negara kini berada ditahap membinbangkan dari terjunnya ke bawah nilai daya saing, rasuah yang makin meningkat dan kos hidup yang main menjerut rakyat….atas semua ini rakyat memerlukan ahli politik yang lebih matang.

Menyerang dari segi politik tidak salah termasuk menggunakan aspek mobilisasi rakyat sebagai penunjuk kekuatan tetapi ia seharusnya berlandaskan pertembungan idea bukan aspek tak bernilai seperti politik selak kain.

Ketika kempen pilihanraya umum 2008 juga pasukan kempen saya telah didekati dengan orang tidak dikenali dipercayai orang Umno yang memberikan video lucah yang kononnya Khairy Jamaluddin, tanpa pengetahuan saya ada video ini telah tersebar namun sebaik sahaja saya mengetahuinya saya telah mengarahkan semua dikutip dan dibakar.

Sebanyak lebih 2000 keping video tersebut telah dibakar. Kini terbaru pula ada pihak yang menghubungi SAMM mengenai kewujudan video seks yang kononya merakamkan aksi seks seorang isteri pimpinan tertinggi negara…. namun SAMM mengajak semua politik selak kain ini dihentikan segera jangan kerana kuasa sanggup lakukan apa saja.

Rakyat diseru menolak politik sensasi selak kain ini dengan menolak ahli – ahli politik yang kelihatan seronok membodohkan rakyat menggunakan politik lucah seperti apa berlaku sekarang. Media yang menjurus kepada perkara yang sama juga harus dijauhkan. Chegu Bard