Archive for the ‘Politik’ Category

>

Fuhh.. betullah macam cakap orang-orang tua.., “kita takkan menghargai sesuatu sebelum kita merasa kehilangannya”. Macam tu lah jugak dengan blog ni..

Serius cakap, hari ni memang rasa macam haram bila gua tak boleh mengupdate blog. Tambah-tambah pulak banyak isu yang terjadi melibatkan Pakatan Haram.

Tapi gua tak boleh nak salahkan sesapa. Jauh sekali nak salahkan pihak Google dan Blogger Hosting sebab selama ni dorang bagi free service. So.., redha je lahhh..

Apapun, gua suka nak ucapkan thanks a lot kepada pihak google dan blogger.com pasal dorang still maintain bagi service kepada jutaan blogger didunia ni…, termasuklah gua.

Diharapkan Google dan blogger.com tetap “sihat” selamanya… Siapalah seorang blogger tanpa Blogger.com..

Hari ni Anwar boleh relaks la… Besok kita sambung balik hentam Anwar Pandikutty dan Pakatan Haram… YIHAAAAA!!!

p/s: Gua tengah mempertimbangkan untuk bertukar domain dan jugak hosting kalau ada duit lebih. Susah jugak kalau tetiba service blog down.. Mati kutu beb…

Advertisements

Benda ni merupakan satu perkara yang paling kelakar bagi gua.. Selalunya, pemimpin atasan ni agak kurang sense of humor dorang, tapi Najib ni lain beb sebab dia tau macam mana nak menyesuaikan diri dengan keadaan..

Cuba korang tengok tweet dia dengan rakyat diatas tu… Bagi yang tak paham, meh gua nak pahamkan.

Sebenarnya ada sorang budak Pakatan yang nak kondem Najib kononnya PM kita tu tak reti nak balas tweeter.. Dia kata Anwar selalu reply tweet dia..

So, sebab tu lah dia tulis soalan macam tu untuk malukan PM dalam tweeter.. Tapi, korang tengok sendirilah macam mana brilliant nya Najib jawab soalan bangang budak tu..

Hahahahaha… lebih kurang macam ni lah maksud tersirat Najib.. “Lu nak sangat gua reply tweeter lu kan…, nah sekarang ni gua dah reply.., amacam? Puas Ati?”… Hahahahahaha..

Memang genius PM kita ni kann.. Stupid question but reply with brilliant answer.. Tak heranlah kalau ramai anak muda yang suka kat Najib ni beb..

To PM Najib.., gua salute dan proud of you.. Keep it up boss… Hahahahahaha…

p/s: Mr PM.., bila pulak kita nak lunch together lagi? Yang hari tu sekejap sangat.., tak sempat nak sembang banyak… Hehehehehehehe…

>

KUALA LUMPUR: Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (Gamis) hari ini membuat satu laporan polis berhubung laporan muka depan akhbar Utusan Malaysia bertajuk ‘Kristian Agama Rasmi?’

Laporan itu dibuat presidennya, Ahmad Syazwan Hassan di balai polis Pantai dekat sini kira-kira jam 11.30 dengan diiringi 20 wakil pertubuhan pelajar lain termasuk bukan Islam yang berkumpul di luar pekarangan balai polis tersebut.

Menurut Ahmad Syazwan, kenyataan akhbar Utusan yang dikeluarkan pada 7 Mei 2011 boleh mejejaskan perpaduan kaum di negara ini kerana bersifat provokasi yang menyentuh sentimen agama di negara ini.

Menurut beliau lagi Utusan Malaysia dilihat tidak bijak dan kredibitinya dipertikai apabila mengambil sumber hanya daripada blog yang bersifat pandangan peribadi penulis.

Beliau juga mahu tindakan yang tegas diambil terhadap pihak Utusan mengenai kenyataan tersebut.

Selain itu, beliau juga menggesa pihak Utusan meminta maaf dan bertanggungjawab terhadap kenyataan yang dikeluarkan oleh Syarikat media milik Umno itu.

Pandangan sama turut disokong Presiden Persatuan Mahasiswa Islam UPM, Mohd Hazim Mohd Noh.

“Kami bersikap tegas terhadap mana-mana media yang cuba mencetuskan sentimen perkauman ini, saya berharap segala unsur fitnah dan khabar yang tidak benar dari sumber yang betul hendaklah diselidik terlebih dahulu agar sebarang kenyataan yang dikeluarkan tidak menjejaskan keharmonian yang sedia ada di negara kita,” katanya.

Sehubungan itu, mereka turut mendesak agar tindakan tegas diambil kepada pihak akhbar tersebut.

Sebagai tanda bantahan, mereka turut membaca akhbar utusan secara terbalik sebelum mengoyak dan memijak akhbar terbabit. – HaraMkah

p/s: Inilah yang gua panggil spesis manusia yang tiada kemaluan… Gua kesian kat mak bapak budak-budak mahasiswa ni.. Habis duit family untuk hantar dorang belajar jadi pandai, tapi dorang pilih untuk jadi bangang bila sokong pembangkang.

Pinjaman PTPTN still ambik.., biasiswa kerajaan still sapu.., tapi tak sedar diri melawan kerajaan yang bagi bantuan. Spesis-spesis macam ni lah yang akan buat bangsa melayu jadi lemah..

Patutnya.., kecik-kecik lagi dah tanam hidup-hidup puak-puak ni.. Taklah dorang menyusahkan negara bila dah besar.. Inilah jadinya kalau budak-budak nak berpolitik.. Bukan jadi cerdik, tapi makin bangang!

>

Korang tengoklah sendiri perangai puak-puak jumud ni semua.. Apa kejadahnya dorang kibarkan bendera Jalur Gemilang secara terbalik di Masjid Kota Damansara tu? Dorang ingat masjid tu mak bapak dorang punya ke?

Inilah jadinya kalau PAS take over masjid-masjid dalam negara ni.. Orang jadikan masjid tu tempat beribadat, tapi dorang jadikan masjid tu tempat berpolitik untuk kepentingan nafsu dorang jee..

Gambar ni gua cilok kat blog Bro Mazidul.. Korang bacalah cerita selanjutnya di blog dia.. Syabas Bro Mazidul sebab dedahkan perangai puak-puak Khawarrij ni..

Puak-puak jumud ni memang dah semakin melampau sejak dorang bertuhankan Anwar Ibrahim..

>

Nampaknya, dah makin ramai artis yang nak join politik. Gua pun heran.., dah tak cukup makan ke dorang didalam dunia glamour tu sampaikan terpaksa cari populariti dalam dunia politik?

Hari tu Bob Lokman masuk PAS.., lepas tu AC dan bini dia join UMNO di Perak.. Sekarang ni, tak mustahil mungkin Wardina pulak yang nak masuk DAP.

Pasal apa gua kata Wardina mungkin nak masuk DAP? Korang tengok sendirilah cara dia marahkan Lokman Adam pasal isu Kristian yang dicetuskan oleh DAP.

Kononnya dia marahkan UMNO sebab gunakan bahasa kasar dalam berpolitik. Tapi gua tak pernah nampak pun Wardina ni marahkan PAS pasal bahasa maki hamun yang dorang gunakan terhadap pemimpin dan penyokong UMNO?

Lagi satu.., kat mana Wardina menyorok masa DAP hina Islam dengan permainkan ayat kitab dan jugak mencemarkan mimbar masjid? Takkan sekarang ni je baru pompuan ni nak menyalak bila DAP kena hentam dengan UMNO?

So, walaupun Wardina ni comel dan lawa.., gua pedulik apa beb.. Kalau Lisa Surihani sokong DAP sekalipun, gua takkan pikir dua kali untuk hentam…

Tapi nasib baiklah awek gua tu still maintain cun dia dengan jauhi diri dari dunia politik yang huduh ni.. Memang terbukti Lisa tu jenis yang dengar kata.., sebab tu lah gua minat banget kat dia…

Korang jangan jeles pulak yee.. Hahahahahahahaha….

p/s: Pukul 10 nanti gua akan dedahkan bukti mengenai kristianisasi dalam DAP dan kebangangan puak melayu dalam Pakatan.. Mesti banyak pihak yang akan melompat punya….Hahahahaha